Tilbake

Kategori: Refleksjoner

17. mai og korps

Gratulerer med dagen!

Den store dagen

I Norge så er vi så heldige å ha et aktivt korpsmiljø og det er ingen dager i året som er så tydelige korpsdager som akkurat 17. mai.

I tillegg til å ha tilbrakt mange av mine oppvekstår i korps, så er en veldig stor del av min sosiale krets forøvrig også kommet med utgangspunkt i et godt korpsmiljø. Trompet og kornett var mine instrument og jeg må vel innrømme at det fortsatt rykker litt til i føttene når jeg både ser og hører korps i gata.

Det er også lett å mene noe om korps. I tiden rundt mai så er det også viktig for mange å erklære sine standpunkt for eller i mot korps. Og det er vel kanskje greit? Vi er nok i alle fall mange nok som elsker korpsbevegelsen til å tydelig markere at dette er bra og en utrolig viktig del av landets fremtidige musikkliv.

Men 17. mai er festtid og jeg skal heller spare alvorspraten rundt korps til en annen dag.

Korpsene er i høyeste grad med på å skape festen og legge rammene for hele dagen. Og jeg? Jeg gleder meg til å stå gatelangs og få med meg både mine egne og andres barn spille og juble seg forbi oss på gaten.

Jeg er også blant de som synes det er utrolig rørende å se aspirant- og juniorkorpsene spille og marsjere forbi oss. Unge, stolte mennesker hvor mange av de akkurat har startet et liv innenfor og med musikken. Jeg vet litt om det og de har mye å se frem mot. De bare vet ikke om det ennå…

Og ja. Jeg felte nesten en liten tåre i år også under barnetoget. Det er viktig det arbeidet vi gjør for barna våre. Gratulerer med det. Og nasjonaldagen selvfølgelig.

 

Trommekorpset. Et årlig høydepunkt. (Foto: Erik Rastad)

Trommekorpset. Et årlig høydepunkt. (Foto: Erik Rastad)

Haukerød Skolekorps i Barnetoget. (Foto: Erik Rastad)

Haukerød Skolekorps i Barnetoget. (Foto: Erik Rastad)

Erik Rastad Erik Rastad

Et relativt langt og energisk liv innenfor kulturen, med en hovedsti langs det frivillige musikklivet. For tiden består det kulturelle engasjement mye av å arrangere konserter, være korpspappa og styrearbeid ved en musikkfolkehøgskole – og skrive her.

Korpsmiljøet i Sandefjord

I Sandefjord er det et veldig aktivt korpsmiljø bestående av fem skolekorps, to amatørkorps hvorav ett er brassband og flere veterankorps. Disse korpsene samarbeider via Janitsjarringeni Sandefjord. NMF Sør har også sitt kontor i Sandefjord.

Grease – musikalen i bilder

Musikalen Grease som er satt opp på Chateau Neuf er en energibombe av et show. Dyktige artister, scenisk storslått og masse energi!


Musikkfellesskap i hundre år

Utenfor den reservebenken som ingen av oss har sittet på har vi diskutert om alle snakker korps, om korps er kult – og om spillegleden og fellesskapet. En hobby for livet.


Murmures des Murs – magisk illusjonsteater

«Det var magisk», sa 10-åringen. «I dag føler jeg meg kulturell», sa politikeren. «Forstod du hvordan de gjorde det?», sa 13-åringen. «Fantastisk», sa kulturkollegaen.


Forrige innlegg
Neste innlegg
hits