Tilbake

Kategori: Politikk

Anne Aasheim er død

Norsk kulturråds direktør Anne Aasheim døde i dag.

Fra sin første praksis som journalist i avisen Varden i Skien, gjennom en rekke roller og funksjoner i norsk presse og kringkasting, til hennes siste funksjon som direktør i Kulturrådet, har vi lært å kjenne henne som en dyktig leder. Uredd, kunnskapssøkende og ikke minst levende.

Anne Aasheim fikk diagnosen lungekreft med spredning i september, og har hele tiden vært åpen om sin diagnose. Under Kulturrådets årskonferanse i Harstad i november i fjor, var vi mange som savnet Aasheim. Men vi visste at hun fulgte konferansen på webTV, og for svært mange var det godt å høre at hun fremdeles var med oss.

Norsk kulturråd har gått gjennom store endringer de siste årene. – Moderniseringen av Kulturrådet hadde ikke kunnet skje så raskt og bli så vellykket uten Anne Aasheims store arbeidskapasitet, hennes helt unike energi og evne til å motivere, sier Vibeke Mohr i Kulturrådet i dag. Det er det ikke vanskelig å se, også for oss som så dette fra utsiden.

«De gode dør unge…» sa den amerikanske skuespilleren John Barrymore.  Anne Aasheim ble bare 53 år, men rakk svært mye i løpet av sitt liv. Og hun berørte mange av oss.

 En venn av meg sa at hvis en skal regne effektiv levealder, så ville han stipulere min til cirka 86 år. Og jeg har vært lykkelig. Livet mitt har vært et eventyr, sa Anne Aasheim til VG Helg tidligere i vinter.

Og livet hennes var virkelig et eventyr.

Våre tanker går til hennes kone, Mette Tollefsrud, og hennes øvrige familie.

——-

(foto: Norsk kulturråd/Agnete Brun)

Kulturrådets pressemelding (med kondolanseprotokoll)

 

Morten Hagevik Morten Hagevik

Kulturkritiker og kommentator. Først og fremst glad i, og interessert i, alt som har prefikset samtid. Kulturpolitikk, musikk og musikkteater som spesialområde.

Muta Muti?

Maestro Riccardo Muti går i sitt 80. år, og han hadde en av sine merkeligste opplevelser i hele sin yrkeskarriere 1. januar 2021. Foran seg: Et topptrimmet Wiener Philharmoniker. I salen: Ingen. Men bak skjermene satt vi i 90 land og fulgte konserten.


- Til å ta og føle på

Noen hevder at musikk er en abstrakt kunstform. Men lørdag kveld var den både til å ta og føle på.


Dette må du vite

Den dagen korpset ditt skal spille på NM. Det er den dagen det meste annet i livet ditt slutter å eksistere. Og om du har lyst til å prøve ut både nerver og stamina, så er NM noe for deg.


Forrige innlegg
Neste innlegg
hits