Tilbake

Kategori: Refleksjoner

Black Friday og kultur på billigsalg

Men flere må med.

Jeg boikotter Black Friday. Men om flere kulturtilbydere kommer på banen, kan jeg kanskje ombestemme meg.

”Black Friday” er et amerikansk fenomen som i år virkelig har eksplodert. Forretningslivet gnir seg i hendene, og det er stadig flere butikker som er med på handledagen. Ekspertene er usikre på om vi som forbrukere egentlig tjener noe på tilbudene (og om det egentlig er tilbud).

Sjøl har jeg bestemt meg for å ikke hysterihandle i dag. Det handler bl.a. om denne plakaten:

Kampanje fra Fremtiden i våre hender

Kampanje fra Fremtiden i våre hender

 

Men mange er sikkert glad i dag over å ha skaffet seg de skoa, den jakken eller den TV´n. Noen har planlagt lenge hva de skal kjøpe, på Norwegian Outlet er det slåsskamp om de beste tilbudene før solen har stått opp.

Jeg har bestemt meg for å heller lete etter tilbud på opplevelser, og sjekker teaterfeeden min.

Det første jeg kommer over, er en liten video på Oslo Nye Teaters hjemmeside. Underskjønne Hilde Louise Asbjørnsen i forestillingen «The Lulu Show – livet er en dans på renter». Lulu har nok vært på mer enn ett fredagssalg…

 

Hva med å heller handle noen opplevelser?
Hva om alle kulturaktører til neste år lager en skikkelig bra svart fredag på kulturområdet? Hvor vi kan handle opplevelser for det kommende året både til oss selv og andre? Det har jeg lyst til å jobbe for!

Åkkesom: I kveld fant jeg iallefall disse som jeg kan anbefale:

Nationaltheatret har valgt å gi bort «Karsten og Petras Juleverkstedbok» til alle som kjøper et gavekort. Ikke så dumt et opplegg, men litt kort frist for foreldre og besteforeldre som tenker kjøpe gavekort og som kunne fristes til å få med en bok? Men de skal ros for å tenke litt annerledes.

Det Norske Teatret køyrer to for ein på bilettar på «Halve kongeriket – Norsk politikk – the musical». Der heiter det sjølvsagt ikkje Black Friday, men «Svart fredag», og til og med midnatt i dag kan du få 2 for 1 på alle framsyningar i desember. Det var vel ikkje så verst?

Folketeatret har et tilbud som går helt frem til 29. november. 200 kroner i avslag på de beste billettene. Det er heller ikke så verst!

Bare noen timer igjen å bestemme meg.

Elle-melle-nikke-ni: Én av dem blir det i alle fall.

God helg!

—–

For ordens skyld: Kulturell.no har ingen sponsoravtale med noen av de nevnte teatre.

 

 

 

Morten Hagevik Morten Hagevik

Kulturkritiker og kommentator. Først og fremst glad i, og interessert i, alt som har prefikset samtid. Kulturpolitikk, musikk og musikkteater som spesialområde.

Muta Muti?

Maestro Riccardo Muti går i sitt 80. år, og han hadde en av sine merkeligste opplevelser i hele sin yrkeskarriere 1. januar 2021. Foran seg: Et topptrimmet Wiener Philharmoniker. I salen: Ingen. Men bak skjermene satt vi i 90 land og fulgte konserten.


- Til å ta og føle på

Noen hevder at musikk er en abstrakt kunstform. Men lørdag kveld var den både til å ta og føle på.


Dette må du vite

Den dagen korpset ditt skal spille på NM. Det er den dagen det meste annet i livet ditt slutter å eksistere. Og om du har lyst til å prøve ut både nerver og stamina, så er NM noe for deg.


Forrige innlegg
Neste innlegg
hits