Tilbake

Kategori: Datoen

Fortapt i stjernene

12. februar

Den aller første Porgy i George Gershwins "Porgy and Bess" gjorde et uutslettelig inntrykk. I musikalen "Lost in the Stars".

Todd Duncan ble født 12. februar 1903 i Kentucky, USA. Etter sangstudier på universitetet i Indianapolis, landet han sin første profesjonelle rolle i et operakompani i New York. Men det var først etter at George Gershwin håndplukket han til rollen som Porgy i operaen «Porgy and Bess», at Todd Duncan ble kjent.

Denne rollen spilte han over 1 800 ganger, og med en enorm suksess. Det er naturligvis ikke mulig å høre noen annen Porgy uten å måle han opp mot Todd Duncan sin aller første Porgy.

Det er allikevel en annen rolle han gjorde som for meg står like høyt.

Rollen som Stephen Kumalo i Kurt Weill og Maxwell Andersons Lost in the Stars. Dette musikkteatret var det aller siste Kurt Weill skrev, og Todd Duncan var også håndplukket til denne rollen.

But I’ve been walking through the night, and the day
Till my eyes get weary and my head turns grey
And sometimes it seems maybe God’s gone away
Forgetting his promise that we’ve heard him say
And we’re lost out here in the stars.

Little stars, big stars
Blowing through the night
And we’re lost out here in the stars.
Little stars, big stars
Blowing through the night.
And we’re lost out here in the stars…

 

Morten Hagevik Morten Hagevik

Kulturkritiker og kommentator. Først og fremst glad i, og interessert i, alt som har prefikset samtid. Kulturpolitikk, musikk og musikkteater som spesialområde.

Muta Muti?

Maestro Riccardo Muti går i sitt 80. år, og han hadde en av sine merkeligste opplevelser i hele sin yrkeskarriere 1. januar 2021. Foran seg: Et topptrimmet Wiener Philharmoniker. I salen: Ingen. Men bak skjermene satt vi i 90 land og fulgte konserten.


- Til å ta og føle på

Noen hevder at musikk er en abstrakt kunstform. Men lørdag kveld var den både til å ta og føle på.


Dette må du vite

Den dagen korpset ditt skal spille på NM. Det er den dagen det meste annet i livet ditt slutter å eksistere. Og om du har lyst til å prøve ut både nerver og stamina, så er NM noe for deg.


Forrige innlegg
Neste innlegg
hits