Tilbake

Kategori: Datoen

Fru Pigalopp

24. januar

Melodier du hører og lærer som barn, sitter i deg hele livet.

Da jeg var åtte år, ble jeg kjent med Fru Pigalopp. Vi unger satt klare foran TV-skjermen hver søndag, og både kjenningsmelodien, fortellerstemmen til Arne Bang Hansen,- og de frodige tegningene til Vivian Zahl Olsen sitter som spikret.

Fru Pigalopp har gullfisken i en krukke
og to små pusekatter i en kurv
og hun har tusen dører hun kan lukke
og havregryn og kjeks til sulten spurv.

Fru Pigalopp var en dame som ikke var sånn som andre voksne. Hun var ikke så veldig opptatt av å rydde,- og det virket som hun aldri hadde det travelt.

Fru Pigalopp har gjøkur i sin stue og
fjorten potteplanter som får vann.

Vivian Zahl Olsen ble født 24. januar 1942, og etter endt utdanning på Statens håndverks- og kunstindustriskole har hun blitt en av våre mest elskede tegnere og illustratører.

Bjørn Rønningen, Trond Viggo Torgersen og Jon-Roar Bjørkvold er alle forfattere som har fått lov å leke sammen med Vivian.  Barnas beste, Flode, den stripete Barne-TV-marken, Barnas store sangbok, diverse lesebøker, Kroppen, Barnas viser,- og naturligvis Fru Pigalopp er alle skapt av Vivian Zahl Olsen.

Fru Pigalopp er byens beste frue,
så snill og søt og blid som det går an,
så søt og snill og blid som det går an.

 

 


Datoen: Daglige kulturessays om kulturpersonligheter innenfor musikk, dans, teater og litteratur. Felles for alle er at de har betydd noe for forfatteren.

Les flere her!

Morten Hagevik Morten Hagevik

Kulturkritiker og kommentator. Først og fremst glad i, og interessert i, alt som har prefikset samtid. Kulturpolitikk, musikk og musikkteater som spesialområde.

Muta Muti?

Maestro Riccardo Muti går i sitt 80. år, og han hadde en av sine merkeligste opplevelser i hele sin yrkeskarriere 1. januar 2021. Foran seg: Et topptrimmet Wiener Philharmoniker. I salen: Ingen. Men bak skjermene satt vi i 90 land og fulgte konserten.


- Til å ta og føle på

Noen hevder at musikk er en abstrakt kunstform. Men lørdag kveld var den både til å ta og føle på.


Dette må du vite

Den dagen korpset ditt skal spille på NM. Det er den dagen det meste annet i livet ditt slutter å eksistere. Og om du har lyst til å prøve ut både nerver og stamina, så er NM noe for deg.


Forrige innlegg
Neste innlegg
hits