Tilbake

Kategori: Datoen

Husk hvor du kommer fra

1. februar

De største artister har engang vært ung og ukjent. Harry Styles har 32 millioner følgere på Twitter, så han kvalifiserer vel neppe som ukjent. Men ung er han iallfall ennå.

Hver eneste dag leter talentspeidere over hele verden etter den nye stjerna. Det nye bandet. Den nye modellen. Den nye skuespilleren. Speiderne,- og «vi»,- er hele tiden på jakt etter nye fjes, på jakt etter den eller de som kan definere tidsånden akkurat nå.

Og som kan selge. Mye.

Harry Styles ble født 1. februar 1994, og han vokste opp i den lille byen Holmes Chapel i Cheshire, England. Som barn elsket han å synge. Og ikke bare barnesanger, men også sanger med Elvis Presley.  For Harry tok det virkelig av da han ble tatt ut til å være med i en gruppe – et boyband  – under konkurransen X-factor i 2010. Gruppen fikk navnet One Direction, og – som det heter – resten er historie.

Millioner av solgte plater, milliarder av pund i konsertinntekter fra alle kontinent. Poster-boy i hundretusenvis av gutte- og jenterom over hele verden. Harry Styles og de andre i bandet levde virkelig livet i fem år. Dag og natt.

Så ble det nok.

Kanskje var det hans kloke mor som minnet han på det. Kanskje trengte han bare en pause fra det offentlige søkelyset som hadde gjennomboret hele hans tilværelse de siste årene. Som hadde gitt han så mye, men som også hadde skadet mange av hans forhold, ikke minst til hans første forelskelse. Den var så altfor offentlig, og ble umiddelbart fanget opp av fans over hele verden. Harry og hans bandkamerat Louis. Harry Styles og Louis Tomlinson. Eller Larry Stylinson som deres forhold ble døpt og kjent som.

Eller kanskje var det hans manager eller han selv som skjønte at det var viktig å komme seg videre i livet. Utforske skuespillertalentet. Gi ut en plate.

Sånn at forståsegpåere om 50 år kan se tilbake på hans karriere og skrive: – Han visste tidlig hva han ville bli og hvordan han skulle bygge en karriere. I starten var han med i et band som nesten alle har glemt nå….

Remember like where you’ve come from. Know who you are.

Remember like where you’ve come from. Know who you are, sa Harry Styles en gang.

Det er mange som håper på at han nå både husker hvor han kommer fra. Når vi ser han opptre, så vet vi at han vet hvem han er.

Det vet vi.

 


Datoen: Daglige kulturessays om kulturpersonligheter innenfor musikk, dans, teater og litteratur. Felles for alle er at de har betydd noe for forfatteren.

Les flere her!

Morten Hagevik Morten Hagevik

Kulturkritiker og kommentator. Først og fremst glad i, og interessert i, alt som har prefikset samtid. Kulturpolitikk, musikk og musikkteater som spesialområde.

Muta Muti?

Maestro Riccardo Muti går i sitt 80. år, og han hadde en av sine merkeligste opplevelser i hele sin yrkeskarriere 1. januar 2021. Foran seg: Et topptrimmet Wiener Philharmoniker. I salen: Ingen. Men bak skjermene satt vi i 90 land og fulgte konserten.


- Til å ta og føle på

Noen hevder at musikk er en abstrakt kunstform. Men lørdag kveld var den både til å ta og føle på.


Dette må du vite

Den dagen korpset ditt skal spille på NM. Det er den dagen det meste annet i livet ditt slutter å eksistere. Og om du har lyst til å prøve ut både nerver og stamina, så er NM noe for deg.


Forrige innlegg
Neste innlegg
hits