Tilbake

Kategori: Sceneliv

Kirkefestdager i Sandefjord

Vi gratulerer med 10-års jubileet

Med evigheten som tema

Svein Rustad og Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) har blitt en institusjon i kultur-Sandefjord, og de topper det hvert år med kirkens egne Kirkefestdager. Et enormt allsidig og stort program som spenner seg over tre uker og flere av byens konsertarenaer. I år for tiende gang og med ikke et mindre tema enn selve «Evigheten».

Tilstede var nesten 800 publikummere og med det en fullsatt Hjertnes-sal. Det er noe fascinerende for oss i konsertbransjen når vi ser gode venner lykkes med å fylle denne salen. Hjertnes kommer jo også helt til sin rett til disse artistene og repertoaret. Med artister som den nylig utnevnte vinner av Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, Lise Davidsen fra Stokke og to av våre mannlige operastjerner, Marius Roth Christensen og Audun Iversen, samt Håvard Gimse på klaver – så var det duket for festaften i Sandefjords storstue.

Repertoaret var av den store – men likevel letthørte – sorten: Operaarier av blant andre Verdi, Puccini, Rossini, Hallelujakoret fra Händels «Messias», wienervalser av Strauss, Berlioz’ Romersk festivalovertyre og Rachmaninovs klaverkonsert nr. 3. Vestfold Symfoniorkester farget det hele med sitt spill og Ballettskolen Sandefjord danset til deler av programmet.

En verdig festforestilling for MISK

Og bak det hele står Musikk i Sandefjord Kirke med sin kunstneriske leder Svein Rustad. Det er litt av et apparat som skal til for å arrangere alt og det er lett å berømme foreningen med Tor Christian Aadne i spissen for innsatsen. Men vi vet det så godt. Dette hadde ikke vært mulig uten Svein Rustad.

Denne litt rolige, beskjedne mannen som har gitt kirken og byen en overflod av konserter i alle omfang og sorter. Så de som lever i den villfarelsen at det er lite klassiske konserter i Sandefjord bør ta en titt på programmet som denne kunstneriske lederen i MiSK setter sammen. År etter år.

Så selv med en litt beskjeden fremtoning, så er det liten tvil om det er en bestemt og målrettet mann som leder det musikalske i denne organisasjonen. Og går uredd til verks for det han tror på og det han ønsker å skape. Et menneske som har sitt kulturelle hjerte også utenfor seg selv og evner å skape samarbeid og relasjoner på et uegoistisk vis.

Takk Svein, og takk MiSK, for det dere gjør for Sandefjord. Gratulerer så mye med en verdig og flott åpningskonsert for de tiende kirkefestdagene.

MISK_14 MISK_12 MISK_06 MISK_03 MISK_04

Erik Rastad Erik Rastad

Et relativt langt og energisk liv innenfor kulturen, med en hovedsti langs det frivillige musikklivet. For tiden består det kulturelle engasjement mye av å arrangere konserter, være korpspappa og styrearbeid ved en musikkfolkehøgskole – og skrive her.

Svein Rustad

Svein Rustad (1959) er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, kirkemusikk (1982) og diplom i korledelse (1984). Han var domkantor i Oslo domkirke (1982–84), Tønsberg domkirke (1986–90) og Nidaros domkirke (1990–98). Fra 1998 har han hatt sitt virke som kantor i Sandefjord kirke, hvor han er kunstnerisk/daglig leder for MiSKs aktiviteter samt dirigent for Sandefjord kammerkor. Han har arbeidet mange år som pedagog og har siden 1998 hatt fast undervisningsstilling ved Norges Musikkhøgskole i korledelse på hovedfagsnivå og for kirkemusikkstudenter på kandidatstudiet.

Svein Rustad har bred erfaring som orkesterdirigent og har jevnlig framført de store klassiske oratorieverker i samarbeid med bl.a. Trondheim Symfoniorkester, Norsk barokkorkester, Oslo barokkorkester, Barokkanerne og Vestfold symfoniorkester. Han er også en ettertraktet akkompagnatør og kammermusiker.

(Kilde: www.misk.no)

Grease – musikalen i bilder

Musikalen Grease som er satt opp på Chateau Neuf er en energibombe av et show. Dyktige artister, scenisk storslått og masse energi!


Musikkfellesskap i hundre år

Utenfor den reservebenken som ingen av oss har sittet på har vi diskutert om alle snakker korps, om korps er kult – og om spillegleden og fellesskapet. En hobby for livet.


Murmures des Murs – magisk illusjonsteater

«Det var magisk», sa 10-åringen. «I dag føler jeg meg kulturell», sa politikeren. «Forstod du hvordan de gjorde det?», sa 13-åringen. «Fantastisk», sa kulturkollegaen.


Forrige innlegg
Neste innlegg
hits