Tilbake

Kategori: Refleksjoner

Kulturell.no

Nettsted og blogg for kulturinteresserte

Kulturell.no ønsker å være et sted for tanker, anmeldelser, tilbakemeldinger, personlige opplevelser og inntrykk. Noen ville kanskje kalle det en blogg? Andre bare nok et kulturelt nettsted… Vi er ikke så opptatt av å definere det, men mer gi det et innhold som vi håper er interessant og som for ettertiden kan oppsummere gode kulturelle opplevelser.

Bak dette nettstedet står vi – Morten Hagevik og Erik Rastad – som initiativtagere og føler at vi er så priviligerte som kan oppleve så mye god kultur. Det har vært et savn å kunne gi noe tilbake til de mange fantastiske kunstnerne og utøverne i form av tilbakemeldinger. Å kunne gi våre personlige beskrivelser av våre opplevelser er vår takk i retur til alle som vil formidle noe til oss. Vårt bevis på at vi har vært der.

Trenger internett-Norge flere nettsider? Flere steder hvor noen få engasjerte personer ytrer seg om det ene og det andre. Tja? Ikke sikkert det, men vi synes nå uansett at det er så mye bra som skjer på kulturfronten at det fortjenes å skrives om. Vår oppfatning er at det aldri kan skrives nok om kultur og at alle bidrag skaper mer oppmerksomhet. Så, ja! Vi vil gi kulturen nok et nettsted.

Det er et håp om å kunne skape et variert og lesbart innhold som omfatter de fleste områder som kan defineres som noe kulturelt. Anmeldelser, presentasjoner, digresjoner, debatt, sleivspark, bildeserier, gjesteinnlegg og mer – vi tar det som det kommer og ønsker å ha en bredde som omfatter mange kultur- og uttrykksformer.

Kanskje har du noe på hjertet selv? Eller vil være med å bidra til å skape et levende nettsted? Vi ser i alle fall etter dyktige og spissformulerte personer som har noe å melde. Siden er drevet på idealistisk grunnlag og håper å kunne være med å bety noe etterhvert.

Gode kulturelle opplevelser fortjener å bli sett
– og skrevet om.

Målgruppen er definert til å være kloke, kulturelskende personer som kan lese.
Har du kommet helt hit i teksten, så er du innenfor.
Vi håper du finner det leseverdig.

 

P1110261

Erik Rastad Erik Rastad

Et relativt langt og energisk liv innenfor kulturen, med en hovedsti langs det frivillige musikklivet. For tiden består det kulturelle engasjement mye av å arrangere konserter, være korpspappa og styrearbeid ved en musikkfolkehøgskole – og skrive her.

Personene bak

Morten Hagevik (1965) og Erik Rastad (1970) er bosatt i Sandefjord med to sønner. De møtte hverandre mens Morten var generalsekretær i Norsk musikkråd og Erik var visepresident i Norges Musikkorps Forbund. Et felles brennende engasjement for musikk og kultur har ført de på mange spennende kulturelle reiser og opplevelser. Begge personer med mye på hjertet og meninger om det meste. Kulturell.no skaper de i fellesskap og representerer deres personlige tanker og beskrivelser.

Grease – musikalen i bilder

Musikalen Grease som er satt opp på Chateau Neuf er en energibombe av et show. Dyktige artister, scenisk storslått og masse energi!


Musikkfellesskap i hundre år

Utenfor den reservebenken som ingen av oss har sittet på har vi diskutert om alle snakker korps, om korps er kult – og om spillegleden og fellesskapet. En hobby for livet.


Murmures des Murs – magisk illusjonsteater

«Det var magisk», sa 10-åringen. «I dag føler jeg meg kulturell», sa politikeren. «Forstod du hvordan de gjorde det?», sa 13-åringen. «Fantastisk», sa kulturkollegaen.


Forrige innlegg
Neste innlegg
hits