Tilbake

Kategori: Refleksjoner

Med Levi Henriksen på jobben

Konsert på arbeidsplassen

Vi reagerer forskjellig på kulturopplevelser. Heldigvis.

Henriksen og «Babylon Badlands» er på turné med Arbeidslivets KulturSeilas (AKS) i Vestfold i disse dager. Levi Henriksen er vel kanskje mest kjent for sitt forfatterskap med tekster som «Snø vil falle over snø som har falt», «Bare mjuke pakker under treet» og flere novellesamlinger og romaner. Rundt 20 bøker har det blitt til sammen.

I tillegg har han gitt ut musikk, og det er som en reflekterende, fortellende musiker vi møtte Henriksen når han gjestet kommunikasjonshuset Allegro i Sandefjord fredag 7. november.

AKS er et rullerende kulturprogram i regi av Vestfold Fylkeskommune for arbeidslivet hvor målet er å øke trivsel og gi medarbeidere gode kulturopplevelse. Et veldig bra opplegg som flere burde ta en del av.

For meg personlig skulle dette møtet være mitt første med forfatteren fra Kongsvinger og han ga meg noe å tenke på i løpet av den timen han formidlet budskapet sitt. I alle fall innimellom.

Jeg må vel innrømme at det var i tekstene jeg fant lyspunktene.

På sitt noe monotone vis fikk vi del i hans skråblikk på hjembyen, hverdagen og svunne tider, som for eksempel i låtene «Mamma fødte meg i en bakevjeby» og «Arbeidsliv». Med seg hadde han tre solide musikere i Finn Lilleseth, Anders Bøhnsdalen og Morten Andreassen. Bandet klarte i høyeste grad klarte å skape den stemningen som Henriksen ønsket å formidle.

Ellers var det i perioder noe poetisk over det hele når han fortalte historiene sine mellom låtene. Selv falt jeg mest for historien hvor han i ungdommen skrev dikt for å imponere damene. Og det virket. Imponerende.

Forestillingen varte omtrent en time og var greit balansert mellom fortellinger og musikk. Han har en stil, tone og stemme som treffer folk forskjellig. Tilbakemeldingene fra tilhørerne var derfor varierte etterpå, men det engasjerte og ytterpunktene var fra «veldig bra» til «skikkelig ræva».

Det er vel sånn det skal være med musikk og en artist kan ikke treffe alle. Låtene var bygget opp med refrenger som repeteres mange ganger etter hverandre, og jeg tenker det er synd at en så skrivefør mann tyr til det grepet.

Uansett. Hvis du liker musikk og låter av den litt røffe, hverdagslige, repeterende typen – og tåler en sangstemme som periodevis er ganske sur – så vil du trives på flere konserter med Levi Henriksen. Jeg tror ikke du kommer til å se meg der.

 

Levi Henriksen og Babylon Badlands. Foto: Kulturell.no

Levi Henriksen og Babylon Badlands. Foto: Kulturell.no

Erik Rastad Erik Rastad

Et relativt langt og energisk liv innenfor kulturen, med en hovedsti langs det frivillige musikklivet. For tiden består det kulturelle engasjement mye av å arrangere konserter, være korpspappa og styrearbeid ved en musikkfolkehøgskole – og skrive her.

Levi Henriksen

Levi Henriksen
Født 15. mai 1964 på Kongsvinger. Norsk forfatter, journalist og musiker. Han har gitt ut novellesamlinger og romaner på forlaget Gyldendal, samt essaysamling, antologi og andre bøker på sitt eget forlag, Magerdal forlag. Henriksen er kjent for å legge handlingen i sine noveller og romaner til den fiktive bygda Skogli, hvor han skildrer bygdefolkets liv på godt og vondt. I virkeligheten er dette den lille bygda Granli, noen kilometer utenfor byen Kongsvinger i Hedmark fylke, hvor han har bodd det meste av sitt liv.

Kilde: Wikipedia

Grease – musikalen i bilder

Musikalen Grease som er satt opp på Chateau Neuf er en energibombe av et show. Dyktige artister, scenisk storslått og masse energi!


Musikkfellesskap i hundre år

Utenfor den reservebenken som ingen av oss har sittet på har vi diskutert om alle snakker korps, om korps er kult – og om spillegleden og fellesskapet. En hobby for livet.


Murmures des Murs – magisk illusjonsteater

«Det var magisk», sa 10-åringen. «I dag føler jeg meg kulturell», sa politikeren. «Forstod du hvordan de gjorde det?», sa 13-åringen. «Fantastisk», sa kulturkollegaen.


Forrige innlegg
Neste innlegg
hits