Tilbake

Kategori: Datoen

Mas Que Nada

11. februar

Suget i mellomgulvet. Når den brasilianske bossa novaen griper tak i deg og drar deg ut på dansegulvet enten du vil eller ikke.

Sérgio Mendez ble født 11. februar 1941, og han var lenge overbevist om at han skule bli klassisk pianist. Men som med så mange andre unge musikere, så ble hans musikalske livsvei endret underveis.

Jazzen tok tak i han, og da han som 20-åring etablerte Sexteto Bossa Rio, var han alleree en erfaren bandleder, komponist og arrangør. Utover 60-tallet turnerte han både i Europa og etter hvert også USA, hvor han bosatte seg i 1964.

Takket være gode mentorer og bandmedlemmer ble hans musikalske varemerke: Bossa nova, jazz og funk etter hvert kjent over hele verden.

Han har spilt inn over 55 plater, er topplisteplassert mange ganger, har samarbeidet med mange andre artister.

Men så er det Mas Que Nada, da.

Som du alltid kan danse til. Fordi du kjenner suget i mellomgulvet…


Datoen: Daglige kulturessays om kulturpersonligheter innenfor musikk, dans, teater og litteratur. Felles for alle er at de har betydd noe for forfatteren.

Les flere her!

Morten Hagevik Morten Hagevik

Kulturkritiker og kommentator. Først og fremst glad i, og interessert i, alt som har prefikset samtid. Kulturpolitikk, musikk og musikkteater som spesialområde.

Muta Muti?

Maestro Riccardo Muti går i sitt 80. år, og han hadde en av sine merkeligste opplevelser i hele sin yrkeskarriere 1. januar 2021. Foran seg: Et topptrimmet Wiener Philharmoniker. I salen: Ingen. Men bak skjermene satt vi i 90 land og fulgte konserten.


- Til å ta og føle på

Noen hevder at musikk er en abstrakt kunstform. Men lørdag kveld var den både til å ta og føle på.


Dette må du vite

Den dagen korpset ditt skal spille på NM. Det er den dagen det meste annet i livet ditt slutter å eksistere. Og om du har lyst til å prøve ut både nerver og stamina, så er NM noe for deg.


Forrige innlegg
Neste innlegg
hits