Tilbake

Kategori: Datoen

Med lokk og lur

20. januar

Helt utenkelig i dag, selvsagt. Men i Melodi Grand Prix i 1965 varte den musikalske introen på låt nr 3 neste et minutt. Så sang Nora det samme som jazztrioen hadde spilt,– og så var det over.

Nora Brockstedt ble født 20. januar 1923, og hadde en sangkarriere som strakk seg over mer enn 60 år. De som vokste opp på 50–, 60– og 70–tallet husker med glede En liten pike i lave sko, Det som skjer, det skjer, Mari du bedåre, Voi voi, Sommer i Palma, Æille så ner som a Ingebjørg,- og naturligvis Tango for to.

Tango for to gjorde Nora til en stjerne i både Norge, Sverige og i Island,- og banet veien for en hennes solokarriere. En karriere hvor hun beveget seg like lett innenfor pop som viser, chansons, country & western, musikaler,– og ikke minst jazz.

Fotograf: Nina Aldin Thune

Og Nora Brockstedt deltok (nærsagt) selvsagt i Melodi Grand Prix. I 1965 var det fem melodier som konkurrerte. Hver melodi ble spilt to ganger: Først med en liten trio, og så med Kringkastingsorkesteret – KORK – som akkompagnatør. De byttet også vokalister: Nora sang med trioen, og Grynet Molvig med KORK.

Melodien, som er skrevet av Toralf Tollefsen og Juul Hansen, nådde nesten helt til topps. Men da man telte opp stemmene som var kommet inn (pr brev og postkort!), så var det Karusell med Kirsti Sparboe som vant.

Nora Brockstedt er tydelig inspirert av å synge med Egil Kapstads trio, og leverer klokkeklar jazzfeeling i en av de fineste MGP-låtene fra den perioden; Med lokk og lur.

 

 


Datoen: Daglige kulturessays om kulturpersonligheter innenfor musikk, dans, teater og litteratur. Felles for alle er at de har betydd noe for forfatteren.

Les flere her!

Morten Hagevik Morten Hagevik

Kulturkritiker og kommentator. Først og fremst glad i, og interessert i, alt som har prefikset samtid. Kulturpolitikk, musikk og musikkteater som spesialområde.

Med lokk og lur

Nora Brockstedt
(født 20. januar 1923 – død 5. november 2015)

Muta Muti?

Maestro Riccardo Muti går i sitt 80. år, og han hadde en av sine merkeligste opplevelser i hele sin yrkeskarriere 1. januar 2021. Foran seg: Et topptrimmet Wiener Philharmoniker. I salen: Ingen. Men bak skjermene satt vi i 90 land og fulgte konserten.


- Til å ta og føle på

Noen hevder at musikk er en abstrakt kunstform. Men lørdag kveld var den både til å ta og føle på.


Dette må du vite

Den dagen korpset ditt skal spille på NM. Det er den dagen det meste annet i livet ditt slutter å eksistere. Og om du har lyst til å prøve ut både nerver og stamina, så er NM noe for deg.


Forrige innlegg
Neste innlegg
hits