Tilbake

Kategori: Datoen

I never has seen Snow

15. februar

Når du har laget melodien til Over the Rainbow og Stormy Weather, skulle du kanskje være fornøyd. Men Harold hadde flere melodier som ville ut.

Harold Arlen ble født 15. februar 1905, og i løpet av sitt 81-årige liv rakk han å skrive 14 musikaler og nærmere fem hundre sanger. Flere av disse er blitt standardverk som svært mange kjenner til: Over the Rainbow, Blues in the Night, Come Rain or Come Shine, It´s only a Paper Moon, Let´s fall in love, Stormy Weather…

Harold lærte tidlig å spille piano, og han brukte sine ferdigheter som akkompagnatør på datidens revyer og vaudeville. Etter hvert gjorde han karriere som sanger i ulike band, og også komponist av en rekke populære sanger.

Han vekslet med å bo i New York og i Hollywood, og skrev for både film og scene. Mest kjent er naturligvis hans musikk til filmen ”Trollmannen fra Oz” med sangen Over the Rainbow som den største.

Harald Arlen skrev musikalen House of Flowers sammen med Truman Capote på starten av 1950-tallet. Musikalen hadde en kort spilleperiode på Broadway, og ble aldri den suksessen opphaverne hadde håpet på. Kanskje hadde det noe med temaet: Handlingen var fra Karibien/de Vest-indiske øyene under den tradisjonsrike Mardi-Gras.

Men som så mange ganger, både før og senere, så har noen av sangene har fått et liv utenfor musikalen. I never has seen Snow er en av disse.

All the same I know
Snow ain’t so beautiful
Can’t be so beautiful..

Noen husker med glede, og den aller, aller største glede, Barbra Streisand sin udødelige versjon. Jeg liker Vanessa Williams sin versjon godt…

I never have seen snow
All the same I know
Nothing will ever be
Nothing can ever be


Datoen: Daglige kulturessays om kulturpersonligheter innenfor musikk, dans, teater og litteratur. Felles for alle er at de har betydd noe for forfatteren.

Les flere her!

 

 

 

Morten Hagevik Morten Hagevik

Kulturkritiker og kommentator. Først og fremst glad i, og interessert i, alt som har prefikset samtid. Kulturpolitikk, musikk og musikkteater som spesialområde.

Muta Muti?

Maestro Riccardo Muti går i sitt 80. år, og han hadde en av sine merkeligste opplevelser i hele sin yrkeskarriere 1. januar 2021. Foran seg: Et topptrimmet Wiener Philharmoniker. I salen: Ingen. Men bak skjermene satt vi i 90 land og fulgte konserten.


- Til å ta og føle på

Noen hevder at musikk er en abstrakt kunstform. Men lørdag kveld var den både til å ta og føle på.


Dette må du vite

Den dagen korpset ditt skal spille på NM. Det er den dagen det meste annet i livet ditt slutter å eksistere. Og om du har lyst til å prøve ut både nerver og stamina, så er NM noe for deg.


Forrige innlegg
Neste innlegg
hits