Tilbake

Kategori: Datoen

Perfekt timing

6. februar

Det er ikke lett å spille trommesett. To armer og to bein skal gjøre forskjellige rytmer. Samtidig. Og hva gjør du dersom trommesettet er usynlig?

Hans gummiansikt vil for alltid være assosiert med en merkelig engelsk figur som nærmest ble nasjonalhelt i mange land på 90-tallet. Første episode av Mr. Bean kom i desember 1990, og de fleste av de 15 episodene som ble laget fikk ikonisk karakter. Mange kjente seg igjen i den klossete Mr. Bean,- samtidig som man for all tid ble minnet på hvor ille det kunne gå dersom man het Mr. Bean.

Den engelske skuespiller, komiker og forfatter Rowan Atkinson ble født 6. februar 1955, og han hadde en oppvekst som ikke skulle tilsi at han ville bli en av verdens mest elskede komikere. Han utdannet seg til elektroingeniør, og var på god vei til en karriere innenfor dette faget da studentaktiviteten på de skrå bredder tok over. Via festivaler, radioopptredener og etterhvert TV fikk det engelske publikum både høre og se Atkinsons evner som imitator og komiker.

Mr. Bean var basert på flere karakterer i stumfilmalderen, og mange mente å kjenne igjen Buster Keaton. Rowan Atkinson mente imidlertid at han hadde tatt utgangspunkt i den franske Jaques Tatis karakter Monsieur Holot.Mr. Bean fikk et langt liv, både på TV, film og scene.Og mange av oss kan de mest populære episodene utenatt…

 

Rowan Atkinson at the Johnny English Reborn Movie Premiere, Red Carpet 2011.

Etter Mr. Bean har Rowan Atkinson gledet sitt publikum med både seriøse og mindre seriøse roller i både film og på scene. Han ble bl.a. nominert for Olivier Award for sin rolle som Fagin i musikalen Oliver! i 2009.

I hele sitt virke har han begeistret sitt publikum med en helt spesiell timing. Om han spiller komedie eller mer seriøse roller, TV eller film, så vet han akkurat hvor han skal plassere replikken,- eller ofte mangel på replikk og bare et ansiktsuttrykk eller et grynt.

Dette klippet er han virkelig imponerende presis. Det å spille trommesett er ikke lett. Selv om man har et trommesett. Så se hvordan han visualiserer og spiller på trommesettet slik at både han og vi i publikum både ser og hører trommer, cymbaler, flasker og dyr… Som vanlig i en perfekt timing.

 

 


Datoen: Daglige kulturessays om kulturpersonligheter innenfor musikk, dans, teater og litteratur. Felles for alle er at de har betydd noe for forfatteren.

Les flere her!

 

Morten Hagevik Morten Hagevik

Kulturkritiker og kommentator. Først og fremst glad i, og interessert i, alt som har prefikset samtid. Kulturpolitikk, musikk og musikkteater som spesialområde.

Muta Muti?

Maestro Riccardo Muti går i sitt 80. år, og han hadde en av sine merkeligste opplevelser i hele sin yrkeskarriere 1. januar 2021. Foran seg: Et topptrimmet Wiener Philharmoniker. I salen: Ingen. Men bak skjermene satt vi i 90 land og fulgte konserten.


- Til å ta og føle på

Noen hevder at musikk er en abstrakt kunstform. Men lørdag kveld var den både til å ta og føle på.


Dette må du vite

Den dagen korpset ditt skal spille på NM. Det er den dagen det meste annet i livet ditt slutter å eksistere. Og om du har lyst til å prøve ut både nerver og stamina, så er NM noe for deg.


Forrige innlegg
Neste innlegg
hits