Tilbake

Kategori: Datoen

Sexy tunes

7. februar

- På hvilket punkt i melodien "Hjulene på bussen" fikk du orgasme, Mrs. Badcrumble?

Den engelske skuespiller, stand-opp-komiker og forfatter Eddie Izzard ble født 7. februar 1962. Han viste tidlig at han ville bli skuespiller (som sjuåring), og enda tidligere at han var en transperson. Det gikk dårlig med studiene i økonomi, men desto bedre med stand-up-karrieren.

Izzard spilte på mange scener rundt om i England, og etterhvert også i London. Fra 1993 frem til i dag har han hatt 10 ulike stand-up-show, hvor «Unrepeatable», Definite Article, Glorious og Dress to Kill er de mest kjente. I november 2013 hadde hans siste stand-up-show «Force Majeure» premiere, og han reiser enda rundt i verden med dette showet.

Eddies mor døde da han var bare seks år, og det er nok medvirkende årsak til hans store engasjement for ulike veldedige formål. Han har løpt 43 maraton på 51 dager i 2009, og løp også 27 maraton på 27 dager i 216,- begge ganger for Sports relief.

Skuespillerkarrieren er også holdt vedlike. Pr i dag har han spilt i over 40 filmer, bl.a. Valkyrie, Narnia, Ocean´s Twelve/Thirteen, Shadow of the Vampire,- og han har vært stemme til en rekke karakterer i animasjonsfilmer.

(foto: Christopher William Adach)

En av de første gangen jeg så Eddie Izzard, var på Victoria scene på Karl Johan i Oslo på starten av 2000-tallet. Han hadde ikke rukket å bli så kjent i Norge: Var nok mer av en «komikernes komiker». Det var allikevel stappfullt på den lille klubben.

Da hadde jeg nettopp sett hans show Definite Article på DVD. Glad og lykkelig over endelig å finne en stand-up-komiker som hadde spilt klarinett hos Mrs. Badcrumble, gledet jeg meg over å endelig oppleve Eddie Izzard live.

Og det var en stor kveld!

 


Datoen: Daglige kulturessays om kulturpersonligheter innenfor musikk, dans, teater og litteratur. Felles for alle er at de har betydd noe for forfatteren.

Les flere her!

Morten Hagevik Morten Hagevik

Kulturkritiker og kommentator. Først og fremst glad i, og interessert i, alt som har prefikset samtid. Kulturpolitikk, musikk og musikkteater som spesialområde.

Muta Muti?

Maestro Riccardo Muti går i sitt 80. år, og han hadde en av sine merkeligste opplevelser i hele sin yrkeskarriere 1. januar 2021. Foran seg: Et topptrimmet Wiener Philharmoniker. I salen: Ingen. Men bak skjermene satt vi i 90 land og fulgte konserten.


- Til å ta og føle på

Noen hevder at musikk er en abstrakt kunstform. Men lørdag kveld var den både til å ta og føle på.


Dette må du vite

Den dagen korpset ditt skal spille på NM. Det er den dagen det meste annet i livet ditt slutter å eksistere. Og om du har lyst til å prøve ut både nerver og stamina, så er NM noe for deg.


Forrige innlegg
Neste innlegg
hits